LPG inbouwen

Werking LPG installatie

foto werking LPG installatie In grote lijnen beschrijven wij hieronder de werking van een LPG installatie:
Tijdens het LPG tanken gaat het vloeibare LPG via de buitenvulaansluiting naar de gastank. Zodra de gastank van 80% is gevuld, slaat de vulbeveiliging automatisch dicht en de kraan af. Dit is het teken dat je de kraan dicht moet draaien. De gastank mag en kan maar tot 80% worden gevuld zodat het LPG de ruimte heeft om uit te zetten bij warmte. Het LPG zit opgeslagen in de gastank. Deze bevindt zich achterin de auto. Dit kan in de kofferbak, onder de auto of op de plek van het reservewiel, afhankelijk van het type auto en je eigen wensen. Het LPG zit als een vloeistof opgeslagen in de LPG tank. Op die manier is het opslagvolume klein te houden.Informatie werking LPG installatie

Vanuit de LPG tank stroomt het LPG naar de afsluiter. De stand van de schakelaar en de stand van de contactsleutel bepalen of de afsluiter open of dicht staat. Als de afsluiter open is, stroomt het vloeibare lpg richting de verdamperdrukregelaar. De verdamperdrukregelaar verlaagt zoals de naam al aangeeft de druk en verdampt de vloeistof waardoor het LPG wordt omgezet van vloeistof naar gas. Het gasvormige LPG stroomt daarna verder door de gasslang naar het regelbare invoerstuk. Hier wordt het samengevoegd met lucht dat is aangezogen door de benzinecarburateur. Zo ontstaat een brandbaar mengsel dat naar de motor van de auto wordt gevoerd en waardoor je op nu op LPG kunt rijden.

 
 
 © LPGgids.com – LPG | werking LPG installatie

LPGgids.com bestaat sinds 2008 en biedt je onafhankelijke informatie over LPG, LPG rijden, LPG installaties en overzichten van de LPG stations in Europa.

        Onafhankelijk
        Deskundig
        Vertrouwd

Onze lezers beoordelen LPGgids.com gemiddeld met een 8.8 uit 10. Dit is het gemiddelde cijfer uit 2487 beoordelingen.


LPG Stations Europa

Van onderstaande landen vind je uitgebreide overzichten, adressen en GPS locaties van de Tankstations waar je terecht kunt om LPG te tanken: