Financieel Tips

Wel of niet een Reisverzekering afsluiten

Wel of niet een Reisverzekering afsluiten?

Als je regelmatig (met de auto) op reis gaat, is het verstandig een reisverzekering af te sluiten. We gaan allemaal graag met een gerust gevoel op vakantie. Maar is een reisverzekering eigenlijk wel nodig? Veel onderdelen worden toch al door andere verzekeringen gedekt? Ja. klopt. Dat is inderdaad het geval, maar een aantal belangrijke zaken worden door je andere verzekeringen NIET gedekt. Wij adviseren je dan ook om ALTIJD een reisverzekering af te sluiten…..
Onderdeel van elke reispolis is de module “hulpverlening”. Dit is echt onmisbaar! Deze hulpverlening in het buitenland kom je niet tegen in je andere verzekeringen. Wel bij een reisverzekering. Het dekt bijvoorbeeld de kosten voor opsporing- en reddingsacties, hulpverlening door een alarmcentrale, extra reis- en verblijfskosten als je in het buitenland in het ziekenhuis terechtkomt of voortijdige terugkeer naar huis na onverhoopt een ongeval of ziekte.

Door een goede verzekering af te sluiten, kun je ervoor zorgen dat je medische kosten in het buitenland ook volledig verzekerd zijn. Maar ook bijvoorbeeld het vergoeden van de kosten voor een helikoptervlucht naar het ziekenhuis of de gipsvlucht naar huis. Of een vergoeding bij verlies van je bagage of bijvoorbeeld je zonnebril camera of mp3 speler.

Op het einde van de vakantie kreeg onze jongste zoon oorontsteking waardoor we niet naar huis konden vliegen. We moesten verplicht langer blijven. De hotelkosten, medische kosten, vliegtickets, ik moet er niet aan denken dat we dat allemaal zelf hadden moeten betalen. Alles werd gelukkig vergoed dankzij de reisverzekering. Ik ben zó blij dat we de reisverzekering hadden.” – Joke Verhoeff

Let goed op de dekking van een reisverzekering

Je moet bij het afsluiten van een reisverzekering altijd goed letten op de dekking, want die kan behoorlijk verschillen per verzekeraar. Opsporingsacties, reddingsacties en bergingsacties zijn bij de meeste reisverzekeraars bijvoorbeeld onbeperkt gedekt. Bij andere verzekeraars is dit echter maar voor een beperkt bedrag gedekt. Let er op dat de dekking hiervan minimaal € 50.000 is.

Doorlopende Reisverzekering

Ga je meer keren per jaar op vakantie? Kies dan liever voor een doorlopende reisverzekering. Bij 2 vakanties per jaar is een doorlopende reispolis doorgaans al voordeliger dan een kortlopende verzekering en afhankelijk van de reisbestemming en reisduur soms al bij 1 vakantie per jaar. Bovendien biedt de doorlopende reisverzekering ook dekking als je een dagje, weekendje of midweekje weg weg gaat.
 
+++
 

© LPGgids.com – Tips | Wel of niet een Reisverzekering afsluiten

LPGgids.com bestaat sinds 2008 en biedt je onafhankelijke informatie over LPG, LPG rijden, LPG installaties en overzichten van de LPG stations in Europa.

        Onafhankelijk
        Deskundig
        Vertrouwd

Onze lezers beoordelen LPGgids.com gemiddeld met een 8.8 uit 10. Dit is het gemiddelde cijfer uit 2487 beoordelingen.


LPG Stations Europa

Van onderstaande landen vind je uitgebreide overzichten, adressen en GPS locaties van de Tankstations waar je terecht kunt om LPG te tanken: