Financieel LPG

Wegenbelasting LPG

foto wegenbelasting LPGNet zoals bij benzine en dieselauto's wordt ook voor auto's met een LPGinstallatie de hoogte van de wegenbelasting bepaald door het gewicht van de auto. Een gastank maakt de auto zwaarder waardoor de auto net in een hogere belastingcategorie kan vallen. U kunt het extra gewicht berekenen door 80% van de bruto-inhoud van de ingebouwde LPG tank op te tellen bij het gewicht van de auto. Als u een LPGvan 60 liter laat inbouwen, wordt het extra gewicht: 0,8 x 60= 48 kilogram.G3 Installatie

Met een G3 Installatie krijg je als eigenaar een korting op de wegenbelasting voor LPG. G3 staat voor de 3e generatie autogassystemen. Een G3-installatie is een gecertificeerde gasinstallatie die dankzij het gebruik van moderne technologie aan bepaalde emissie-eisen voldoet. De G3-regeling is alleen van toepassing op auto's, die op deel 1 van het kentekenbewijs de brandstofcode ‘G3' of onder de aanduiding ‘Gasinstallatie' de vermelding ‘G3′ hebben staan. De korting voor auto's met een G3-installatie bedraagt gemiddeld zo'n 317 euro per jaar op de hogere wegenbelasting voor LPG. In de praktijk betekent dit dat u zo'n 20-30 euro per maand meer betaalt aan wegenbelasting dan bij benzine auto's. Dit verdien je met tanken al snel weer terug. Rijd je meer dan zo'n 12.000-14.000 kilometer op jaarbasis dan ben je zeker voordeliger uit. Koop je een tweedehands auto met daarin al een gasinstallatie, dan kan het omslagpunt al op zo'n 5.000 kilometer per jaar zitten.

Betalen Wegenbelasting

Met een gasinstallatie valt de auto in een andere categorie van de wegenbelasting. De hogere wegenbelasting voor LPG en eventuele hogere gewichtsklasse van de auto betaal je bij het eerstvolgende kwartaal. Als je altijd per kwartaal betaalt, ontvang je het nieuwe kwartaal automatisch een acceptgiro van de belastingdienst gebaseerd op de nieuwe gegevens. Als je per jaar wegenbelasting hebt betaald, krijg je automatisch een acceptgiro toegestuurd voor bijbetaling van het verschil over de kwartalen die nog niet zijn begonnen. Als je betaalt via automatische incasso, past de belastingdienst het incassobedrag automatisch aan.

 
 © LPGgids.com – LPG | Wegenbelasting LPG

LPGgids.com bestaat sinds 2008 en biedt je onafhankelijke informatie over LPG, LPG rijden, LPG installaties en overzichten van de LPG stations in Europa.

        Onafhankelijk
        Deskundig
        Vertrouwd

Onze lezers beoordelen LPGgids.com gemiddeld met een 8.8 uit 10. Dit is het gemiddelde cijfer uit 2487 beoordelingen.


LPG Stations Europa

Van onderstaande landen vind je uitgebreide overzichten, adressen en GPS locaties van de Tankstations waar je terecht kunt om LPG te tanken: