Financieel LPG

Voordelen LPG

foto voordelen lpg rijdenHet is alom bekend dat LPG voordeliger is dan rijden op benzine of diesel. Naast de financiële voordelen zijn er ook ecologische voordelen. LPG is milieuvriendelijker dan benzine en diesel. Het is de milieuvriendelijkste fossiele brandstof beschikbaar voor auto's. Het stoot veel minder uitlaatgassen uit dan benzine en diesel auto's. Vergeleken met benzine stoot LPG:

  • 75% minder koolstofmonoxide uit
  • 85% minder hydrocarbons uit
  • 40% minder nitrogeen uit
  • 87% minder ozon uit

Vergeleken met diesel stoot LPG 90% minder koolstofmonoxide, particulaten en hydrocarbons uit en ook 50% minder nitrogeen oxide.
LPG Veiliger?

LPG heeft een uitstekend veiligheidsrecord over gans de wereld, in termen van bewaring, transport als gebruik. Alhoewel vaak de gedachte tegengesteld is over rijden met LPG, is uit talrijke veiligheidstesten gebleken dat LPG veiliger is dan Benzine. Dit komt onder meer door de veel robuustere brandstoftank, die beter bestendigd is tegen beschadiging en de veiligheidsmechanismen. Ook sluiten de veiligheidskleppen automatisch de gastoevoer af wanneer de motor niet draait, of wanneer er een lek geconstateerd wordt in de gasleiding. LPG tanken zijn bestendig tegen zeer hoge temperaturen, wanneer de druk in de gastank toch te hoog wordt treedt het veiligheidsventiel in werking.

 
+++
 
 © LPGgids.com – LPG | Voordelen LPG

LPGgids.com bestaat sinds 2008 en biedt je onafhankelijke informatie over LPG, LPG rijden, LPG installaties en overzichten van de LPG stations in Europa.

        Onafhankelijk
        Deskundig
        Vertrouwd

Onze lezers beoordelen LPGgids.com gemiddeld met een 8.8 uit 10. Dit is het gemiddelde cijfer uit 2487 beoordelingen.


LPG Stations Europa

Van onderstaande landen vind je uitgebreide overzichten, adressen en GPS locaties van de Tankstations waar je terecht kunt om LPG te tanken: