Nieuws

Volkswagen introduceert Polo op LPG

foto volkwagen polo op LPGVolkswagen heeft een Polo geintroduceerd die zowel op benzine als op kan rijden. De Polo BiFuel rijder is door het LPG goedkoper uit en stoot tot 9 procent minder CO2 uit. De nieuwe Volkswagen Polo BiFuel beschikt over een 1.4 16V met 82 pk en per 100 kilometer 8,1 liter autogas verbruikt.De BiFuel Polo van Volkswagen heeft naast de 45 liter grote benzinetank ook een LPGtank, met een inhoud van 52 liter. Na het starten op benzine schakelt de Polo BiFuel automatisch over op autogas. Het verbruik van autogas is 8,1 l/100 km (1 op 12,3), terwijl de vergelijkbare Polo 1.4 op benzine 6,1 l/100 km (1 op 16,4) verbruikt. Maar omdat autogas flink goedkoper is, kun je zo veel geld besparen in de brandstofkosten met de nieuwe BiFuel Polo. Overigens kun je als bestuurder met een knop eenvoudig schakelen tussen LPG en Benzine.

Milieuvriendelijk Autogas

LPG is schoner dan benzine. De CO2-uitstoot, bij de reguliere Polo 146 g/km, ligt bij rijden op gas op 132 gram per km. Dat betekent dat je 9 procent minder CO2 de lucht inblaast. De gastank is leeg na ongeveer 640 km. Met behulp van de benzinetank kan daarna nog een flink stuk worden doorgereden. De Polo BiFuel beschikt naast de gastank van 52 liter inhoud ook over een benzinetank van 45 liter. De totale actieradius bedraagt daarmee zo'n 1.300 km.

Gastank

De Polo BiFuel heeft een Gastank van 52 liter die in de ruimte voor het reservewiel is ondergebracht. Een voordeel van de ‘af-fabriek’ versie is dat de LPGinstallatie opgenomen is in de garantie van de auto. Het is nog niet bekend wanneer de Polo BiFuel in Nederland verkrijgbaar zal zijn. Ook de prijs is nog niet bekend.

mei 2010
 © LPGgids.com – LPG | Volkswagen introduceert Polo op LPG

LPGgids.com bestaat sinds 2008 en biedt je onafhankelijke informatie over LPG, LPG rijden, LPG installaties en overzichten van de LPG stations in Europa.

        Onafhankelijk
        Deskundig
        Vertrouwd

Onze lezers beoordelen LPGgids.com gemiddeld met een 8.8 uit 10. Dit is het gemiddelde cijfer uit 2487 beoordelingen.


LPG Stations Europa

Van onderstaande landen vind je uitgebreide overzichten, adressen en GPS locaties van de Tankstations waar je terecht kunt om LPG te tanken: