LPG

Verloopnippel LPG

foto verloopnippel lpg

Als u op LPG rijdt en naar het buitenland gaat met de auto, heeft u ook vaak een verloopnippelnodig om LPG te kunnen tanken. In principe worden er 3 soorten LPG vulpistolen gebruikt bij autogas tankstations in Europa. Er zijn dan ook 3 soorten verloopnippels: de Italië verloopnippel, de Europa verloopnippel en de bajonet verloopnippel. De meeste tankstations hebben verloopnippels beschikbaar om autogas te kunnen tanken, maar wij adviseren u altijd uw eigen verloopnippels te gebruiken.
1. Verloopnippel Europa

foto europa verloopnippelDe Europa nippel is als adapter te gebruiken in de volgende landen:

 • België
 • Duitsland
 • Engeland
 • Ierland
 • Noord-Ierland
 • Luxemburg
 • Schotland
 • Wales
 • en bij diverse LPG stations in Nederland, Polen en Zwitserland.

2. Verloopnippel Bajonet

foto Bajonet verloopnippelDe Bajonet verloopnippel is te gebruiken in de volgende landen voor het tanken van autogas:
Groot-Brittannië, Nederland, Noorwegen en Spanje.

Als uw auto voorzien is van de bajonetaansluiting, dan heeft u geen verloopnippel nodig. Als uw autogassysteem voorzien is van een schroefaansluiting dan heeft u in bovenstaande landen bij de LPG stations de Europa verloopnippel nodig om autogas te kunnen tanken.

3. Verloopnippel Italië

foto verloopnippel italie

Het Italiaanse vulsysteem wordt in de meeste Europese landen gebruikt. De Italië verloopnippel is te gebruiken in de volgende landen voor het tanken: Denemarken, Frankrijk, Griekenland, Hongerije, Italië, voormalig Joegoslavië, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slowakije, Tsjechië, Zweden, Spanje en Zwitserland.

Ongeacht of uw LPG auto een bajonetaansluiting of een schroefaansluiting heeft, u heeft altijd de Italië verloopnippel nodig om LPG te kunnen tanken bij de LPG Tankstations in deze Europese landen.

In principe beschikt elk LPG tankstation over LPG verloopnippels die u kunt lenen, maar wij adviseren u altijd uw eigen LPG verloopnippel te gebruiken. Meer informatie over de benodigde LPG verloopnippel in een specifiek land, vindt u op onze pagina van LPG tankstations. Daar vindt u onderverdeeld per land informatie over LPG tankstations en de verloopnippel die u nodig heeft om LPG te kunnen tanken.

 
+++
 
© LPGgids.com – LPG Verloopnippel LPG

LPGgids.com bestaat sinds 2008 en biedt je onafhankelijke informatie over LPG, LPG rijden, LPG installaties en overzichten van de LPG stations in Europa.

      Onafhankelijk
      Deskundig
      Vertrouwd

Onze lezers beoordelen LPGgids.com gemiddeld met een 8.8 uit 10. Dit is het gemiddelde cijfer uit 2487 beoordelingen.


LPG Stations Europa

Van onderstaande landen vind je uitgebreide overzichten, adressen en GPS locaties van de Tankstations waar je terecht kunt om LPG te tanken: