Nieuws

Verkoop Brandstof neemt af

foto verkoop brandstof neemt afDe verkoop van Brandstof in Nederland neemt af. De verkoop van benzine, diesel en LPG in Nederland is in het eerste kwartaal van dit jaar met 2,6 procent gedaald tot 3,28 miljard liter. Dat heeft NOVE, branchevereniging van onafhankelijke brandstofondernemers bekendgemaakt.
Minder verkoop brandstof

Volgens de branchevereniging wordt de neerwaartse trend in de verkoop van benzine, diesel en LPG vooral veroorzaakt door de economische crisis. Ook Beij, directeur van LPGgids.com ziet desgevraagd dezelfde trend. Mensen proberen de auto vaker te laten staan en pakken voor de korte ritjes vaker de fiets. Ook gaan met name mensen in de grensstreek vaker tanken over de grens omdat daar de brandstofprijzen aanzienlijk lager liggen, aldus Beij. Ook zijn auto's de laatste jaren steeds zuiniger geworden, verklaart Beij. Het eerste kwartaal laat zien dat er voorlopig nog geen ommekeer zit in de neerwaartse trend in de brandstofverkoop, zegt De Vries, directeur van branchevereniging NOVE.

De verkoop van benzine daalde in de eerste 3 maanden van 2013 het hardst, met 4,5 procent tot 1,3 miljard liter. De afzet van diesel en LPG nam af met respectievelijk 1,3 en 2,3 procent.

juni 2013
© LPGgids.com | LPG nieuws

LPGgids.com bestaat sinds 2008 en biedt je onafhankelijke informatie over LPG, LPG rijden, LPG installaties en overzichten van de LPG stations in Europa.

        Onafhankelijk
        Deskundig
        Vertrouwd

Onze lezers beoordelen LPGgids.com gemiddeld met een 8.8 uit 10. Dit is het gemiddelde cijfer uit 2487 beoordelingen.


LPG Stations Europa

Van onderstaande landen vind je uitgebreide overzichten, adressen en GPS locaties van de Tankstations waar je terecht kunt om LPG te tanken: