Nieuws

Veel automobilisten niet bekend met voordelen LPG

foto veel automobilisten niet bekend met voordelen LPGDe brandstofprijzen rijzen momenteel weer de pan uit. Mede door de economische crisis overweegt bijna 25% van de autorijders zijn of haar auto weg te doen. Meer en meer mensen stappen over op kleinere en zuinigere auto's en laten de auto vaker staan voor korte ritjes. Een alternatief zou LPG rijden kunnen zijn.
Toch zijn veel automobilisten en Nederland en België niet bekend met LPG en de voordelen van LPG zo blijkt uit onderzoek. En onbekend maakt onbemind zo blijkt. Een deel van de ondervraagde automobilisten geeft aan dat een LPGtank alle kofferruimte in beslag neemt (67%). Dit terwijl de gastank slechts een deel van de kofferbak in beslag neemt, maar er inmiddels ook ringtanks zijn die op de plek van het reservewiel geplaatst kan worden. Ook zijn er tanks die onder de auto gemonteerd kunnen worden. 10% van de ondervraagde mensen geeft aan LPG tanken gevaarlijk is. Onderzoek toont aan dat dit zeker niet gevaarlijker is dan bij benzine en diesel. Wel dien je natuurlijk op de juiste manier LPG te tanken, maar dat is geen hogere wiskunde. 3% van de mensen schat in dat je met LPG duurder uit bent. Als je meer dan circa 12.000-14.000 km per jaar rijdt is LPG rijden goedkoper dan benzine en diesel. Koop je een tweedehands auto waar al een LPG installatie is ingebouwd, dan ben je met LPG al goedkoper uit als je maar circa 5.000 km per jaar rijdt.

Prijsverschil LPG en Benzine

De meeste ondervraagde autobezitters zijn onvoldoende bekend met de grote prijsverschillen tussen LPG en benzine/diesel blijkt uit het onderzoek. Hoewel het prijsverschil tussen LPG en benzine tegenwoordig oploopt tot maar liefst 1 euro per liter in het voordeel van LPG, denkt ruim één op de drie van de ondervraagde automobilisten dat het verschil tussen benzine en LPG minder dan 50 cent is.

 
 
 © LPGgids.com – LPG | Veel Automobilisten niet bekend met voordelen LPG

LPGgids.com bestaat sinds 2008 en biedt je onafhankelijke informatie over LPG, LPG rijden, LPG installaties en overzichten van de LPG stations in Europa.

        Onafhankelijk
        Deskundig
        Vertrouwd

Onze lezers beoordelen LPGgids.com gemiddeld met een 8.8 uit 10. Dit is het gemiddelde cijfer uit 2487 beoordelingen.


LPG Stations Europa

Van onderstaande landen vind je uitgebreide overzichten, adressen en GPS locaties van de Tankstations waar je terecht kunt om LPG te tanken: