Nieuws

Vanaf 2014 wegenbelasting betalen voor Oldtimer LPG

foto oldtimer LPG wegenbelastingVanaf 2014 vervalt de vrijstelling op wegenbelasting voor oldtimers op LPG of Diesel als ze jonger dan 40 jaar zijn. Voor benzineauto’s uit dezelfde leeftijdsklasse geldt een overgangsperiode waarin gebruik kan worden gemaakt van de ‘kwartregeling’.

Uit de voertuiginformatie en -documentatie van VWE blijkt dat voor maar liefst 70% van de oldtimers vanaf 2014 wegenbelasting betaald moet gaan worden. Volgens de cijfers van het VWE rijden er in Nederland 260.103 Oldtimers van 25 jaar en ouder rond. Onder deze zogenoemde oldtimers zijn 119.122 benzineauto’s die op 1 januari 2014 jonger dan 40 jaar zijn. Hierover moet vanaf volgend jaar minimaal het kwarttarief betaald worden. De zwaarder getroffen groep van oldtimers jonger dan 40 jaar op diesel of LPG telt 62.781 auto’s. Dit betekent dat in totaal maar liefst 181.903 (zo'n 70%) oldtimers wordt getroffen door de nieuwe belastingmaatregel.

Beij, directeur van LPGgids.com zegt desgevraagd zich te verbazen over de wegenbelastingmaatregel voor LPG Oldtimers. Aan de ene kant wil de overheid schoner rijden stimuleren, aan de andere kant neemt ze dan dit soort maatregelen. Door Oldtimers over te zetten op LPG rijden ze aanzienlijk schoner. Met dit soort maatregelen wordt overstappen op het veel schonere LPG ontmoedigd. Het duale beleid van de Nederlandse overheid ten aanzien van LPG blijft helaas nog steeds bestaan.

juni 2013
© LPGgids.com | LPG nieuws – Vanaf 2014 wegenbelasting betalen voor Oldtimer LPG

LPGgids.com bestaat sinds 2008 en biedt je onafhankelijke informatie over LPG, LPG rijden, LPG installaties en overzichten van de LPG stations in Europa.

        Onafhankelijk
        Deskundig
        Vertrouwd

Onze lezers beoordelen LPGgids.com gemiddeld met een 8.8 uit 10. Dit is het gemiddelde cijfer uit 2487 beoordelingen.


LPG Stations Europa

Van onderstaande landen vind je uitgebreide overzichten, adressen en GPS locaties van de Tankstations waar je terecht kunt om LPG te tanken: