Nieuws

Uitbouwen LPG Oldtimer

foto Uitbouwen LPG oldtimerSinds 1 januari 2014 is de vrijstelling voor wegenbelasting alleen nog maar voor auto's ouder dan 40 jaar. Voor veel eigenaren van Oldtimers dan ook een reden om weer terug te gaan op benzine en de LPG installatie te laten uitbouwen uit de LPG Oldtimer. Benzineauto’s kunnen namelijk gebruik maken van een overgangsregeling, waarbij je als eigenaar 25 procent van het wegenbelastingtarief betaalt. Als voorwaarde geldt dan wel dat je je Oldtimer in december, januari en februari niet gebruikt. Om onduidelijke redenen geldt deze overgangsregeling niet voor LPG- en dieselauto’s. Met als gevolg dat bij LPG Oldtimers de LPG-installaties volop uitgebouwd worden.
Deze maand is dit duidelijk merkbaar bij de keuringsstations van de RDW. Daar werden in 1 week ruim 160 auto’s herkeurd na uitbouw van een LPG-installatie, terwijl er normaal gesproken dit er maar 3 per week zijn. Je Oldtimer moet voor 1 januari 2014 als benzineauto geregistreerd zijn als je in aanmerking wilt komen voor de overgangsregeling.

Uitbouwen LPG Oldtimer en RDW

Als je een LPG installatie laat uitbouwen dan moet de auto opnieuw worden gekeurd door de RDW. De RDW keurt de auto als benzinevoertuig en geeft dit door aan de belastingdienst. Je krijgt dan met ingang van de termijn automatisch de juiste aanslag voor wegenbelasting. Als je gebruik wilt maken van de overgangsregeling voor oldtimers moet je dit nog wel apart aangeven. Alle bezitters van een Oldtimer op benzine krijgen begin 2014 een brief thuisgestuurd. Daarin staat dat je voor 1 maart kenbaar moet maken of je van de overgangsregeling gebruik wilt maken.

Oldtimer herkeuren

Om de auto te laten herkeuren tot benzineauto moet het voertuig wel aan enkele eisen voldoen. De gastank moet volledig zijn verwijderd. Ook de gasafsluiter, het gasmengstuk en de hogedrukleiding moeten verwijderd zijn. De adapter van de inspuitstukken, de inspuitstukken zelf en de buitenvulklep hoeven niet per se verwijderd te zijn, maar mogen ook definitief geplugd worden.

 
© LPGgids.com | Nieuws – Uitbouwen LPG Oldtimer

LPGgids.com bestaat sinds 2008 en biedt je onafhankelijke informatie over LPG, LPG rijden, LPG installaties en overzichten van de LPG stations in Europa.

        Onafhankelijk
        Deskundig
        Vertrouwd

Onze lezers beoordelen LPGgids.com gemiddeld met een 8.8 uit 10. Dit is het gemiddelde cijfer uit 2487 beoordelingen.


LPG Stations Europa

Van onderstaande landen vind je uitgebreide overzichten, adressen en GPS locaties van de Tankstations waar je terecht kunt om LPG te tanken: