LPG

LPG verwijderen

lpg verwijderenAls je de LPG installatie wilt laten verwijderen uit je auto kun je dat net als bij het inbouwen, het beste laten doen door een RDW erkende LPG inbouwbedrijf. Deze weet precies wat er moet gebeuren, welke onderdelen moeten worden vervangen, etc.  Als de LPG installatie uit je auto is verwijderd, moet je vervolgens het kentekenbewijs bij de RDW weer laten aanpassen. Om dit te laten aanpassen moet je je auto laten keuren bij een keuringsstation van de RDW.LPG verwijderen en kentekenbewijs

Je moet het kentekenbewijs deel IA bij de keuring dan inleveren bij de RDW.  Als het kentekenbewijs nog voor 1 juni 2004 is afgegeven, moet je deel1, 2 en 3 van het kentekenbewijs inleveren. Je ontvangt van de RDW een ontvangstbewijs dat teven dient als tijdelijke vervanging van je kentekenbewijs voor het geval je wordt aangehouden door de politie. Na ongeveer 3 weken krijg je dan automatisch het aangepaste kentekenbewijs thuisgestuurd. Je moet voor deze aanpassing rekenen op circa 50 euro.

LPG verwijderen en wegenbelasting

Na het door de RDW aanpassen van het kentekenbewijs verandert ook de hoogte van de motorrijtuigenbelasting / wegenbelasting voor je auto. De auto wordt lichter en gebruikt weer alleen benzine en valt daarmee in een andere categorie van de wegenbelasting. De verandering gaat in bij het eerstvolgende betalingstijdvak. Betaal je per kwartaal, dan ontvang je voor het nieuwe tijdvak automatisch een acceptgiro die is gebaseerd op de gewijzigde gegevens. Als je per jaar hebt betaald, krijg je automatisch het teveel betaalde bedrag terug over de tijdvakken die nog niet zijn begonnen. Als je via automatische incasso betaalt, dan past de belastingdienst het allemaal automatisch voor je aan. Je krijgt hiervan bericht over van de Belastingdienst.

+++
 

© LPGgids.com – LPG | LPG verwijderen

LPGgids.com bestaat sinds 2008 en biedt je onafhankelijke informatie over LPG, LPG rijden, LPG installaties en overzichten van de LPG stations in Europa.

        Onafhankelijk
        Deskundig
        Vertrouwd

Onze lezers beoordelen LPGgids.com gemiddeld met een 8.8 uit 10. Dit is het gemiddelde cijfer uit 2487 beoordelingen.


LPG Stations Europa

Van onderstaande landen vind je uitgebreide overzichten, adressen en GPS locaties van de Tankstations waar je terecht kunt om LPG te tanken: