LPG

LPG Verbruik

foto lpg verbruikHet LPG verbruik is net als bij benzine en diesel mede afhankelijk van onder meer uw type auto, motor en rijstijl. LPG heeft een lagere calorische waarde dan benzine en diesel. Dit betekent dat op 1 liter iets minder kilometers kunt rijden dan bij benzine en diesel. Het verbruik van LPG ligt pakweg 15 tot 20% hoger dan bij benzine. Dit hogere LPG verbruik wordt echter teniet gedaan door de beduidend lagere prijs van LPG in vergelijking met benzine of diesel.LPG verbruik per jaar

Grofweg kun je stellen dat LPG rijden voordeliger is dan rijden op benzine als je meer dan 12.000 kilometer per jaar rijdt. Dit komt omdat de motorrijtuigenbelasting voor LPG auto's hoger is dan voor benzine auto's. Heb je een LPG G3 installatie (en dat is het geval wanneer je een nieuwe LPG installatie laat inbouwen), dan ben je per maand circa 20 euro per maand duurder uit aan de wegenbelasting dan met een benzine auto. Diesel wordt door de veel hogere motorrijtuigenbelasting die de belasting in rekening brengt voor een dieselauto pas interessant wanneer je meer dan circa 40.000 kilometer per jaar rijdt.

+++
 
© LPGgids.com – LPG | LPG verbruik

LPGgids.com bestaat sinds 2008 en biedt je onafhankelijke informatie over LPG, LPG rijden, LPG installaties en overzichten van de LPG stations in Europa.

        Onafhankelijk
        Deskundig
        Vertrouwd

Onze lezers beoordelen LPGgids.com gemiddeld met een 8.8 uit 10. Dit is het gemiddelde cijfer uit 2487 beoordelingen.


LPG Stations Europa

Van onderstaande landen vind je uitgebreide overzichten, adressen en GPS locaties van de Tankstations waar je terecht kunt om LPG te tanken: