LPG

LPG Rijden

Kosten LPG Rijden

foto kosten lpg rijdenEen liter LPG is veel goedkoper dan een liter benzine of diesel. Dit komt met name door de lagere accijnsheffing op autogas (mengsel van propaan en butaan) in vergelijking met benzine en diesel. Rijdt u meer dan zo'n 12.000 kilometer per jaar met uw auto dan is LPG rijden in principe voordeliger dan rijden op benzine. Ten opzichte van diesel is rijden op LPG altijd voordeliger. En hoe meer kilometers u rijdt op autogas, des te hoger uw besparing wordt.LPG rijden en Rijprestaties LPG

De rijprestaties van auto's die rijden op LPG doen in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht vandaag de dag absoluut niet onder voor de rijprestaties bij diesel en benzine. De LPG installaties van tegenwoordig zijn kwalitatief en technisch hoogstaand. Ook de garantie van auto, motor en gasinstallatie worden gewaarborgd door de autofabrikant of door het LPG inbouwbedrijf.

LPG Rijden en Netwerk LPG Tankstations

Het landelijke netwerk van LPG tankstations is uitgebreid. Zo'n 2.000 tankstations in Nederland bieden u de mogelijkheid LPG te tanken. Bij onbemande tankstations zult u geen gas kunnen tanken. Het is in Nederland wettelijk niet toegestaan om bij onbemande tankstations autogas te verkopen via tankautomaten. Ook in Europa zijn volop tankstations te vinden waar u gas kunt tanken. In Duitsland is het aantal nog steeds groeiend, maar ook in landen als Belgie, Luxemburg, Frankrijk, Spanje en Italie kunt u terecht voor LPG.

Met een volle tank LPG kunt u zo'n 500 kilometer rijden, maar dat hangt natuurlijk wel af van zwaarte van uw auto, het vermogen van de motor en natuurlijk de grootte van de LPG tank.

 
+++
 
 
 © LPGgids.com – LPG | LPG Rijden

LPGgids.com bestaat sinds 2008 en biedt je onafhankelijke informatie over LPG, LPG rijden, LPG installaties en overzichten van de LPG stations in Europa.

        Onafhankelijk
        Deskundig
        Vertrouwd

Onze lezers beoordelen LPGgids.com gemiddeld met een 8.8 uit 10. Dit is het gemiddelde cijfer uit 2487 beoordelingen.


LPG Stations Europa

Van onderstaande landen vind je uitgebreide overzichten, adressen en GPS locaties van de Tankstations waar je terecht kunt om LPG te tanken: