Praktisch

LPG rijden in Europa

foto LPG rijden in EuropaLPG rijden in Europa wordt steeds populairder. Dit komt onder meer door de hoge benzineprijzen. In veel Europese landen neemt het gebruik en het aantal LPG Stations snel toe. Dat is onder meer te danken aan een actief stimuleringsbeleid vanuit de overheid vanwege het milieuvriendelijke karakter van LPG in vergelijking met bijvoorbeeld benzine en diesel.

Helaas is de Nederlandse regering een stuk dualer in haar beleid ten aanzien van LPG. Aan de ene kant stimuleert zij het gebruik van milieuvriendelijke brandstof zoals CNG (aardgas) en Elektrisch rijden, aan de andere belast zij LPG steeds zwaarder, terwijl Aardgas niet schoner is dan rijden op LPG.

In Nederland vind je circa 1.500 LPG Stations. Ook in de ons omringende landen zoals België, Duitsland en landen als Frankrijk en Italië vind je een goed netwerk van LPG tankstations. In Spanje en Portugal is LPG erg in opkomst en vind je steeds meer Stations waar je LPG kunt tanken.

Verloopnippels nodig

Wel heb je in het buitenland vaak andere verloopnippels nodig om LPG te kunnen tanken. Wij adviseren je altijd je eigen verloopnippels mee te nemen. De Euronozzle is de verloopnippel in opkomst en zal er hopelijk voor zorgen dat we straks niet meer diverse vulsystemen worden gebruikt.

Verder is het goed om te weten dat je niet met een auto met LPG installatie in de Kanaaltunnel mag en dat in enkele landen (zoals België) parkeren in een parkeergarage niet is toegestaan. Op LPGgids.com vind je overzichten van LPG Stations in Europa. Deze website is ook goed te bekijken op mobiele telefoons, waardoor je onderweg makkelijk de dichtstbijzijnde LPG Stations kunt opzoeken.

Verplichte Veiligheidsaccessoires Auto in Europese landen

[bol_product_links block_id=”bol_572861554a1cd_selected-products” products=”9200000053535802,9200000005189695″ name=”inposthesjeehbo” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″] In diverse Europese landen bent u verplicht een gevarendriehoek, veiligheidshesje, brandblusser, verbandtrommel en reservelampen bij u te hebben in de auto. Wij adviseren u deze artikelen altijd mee te nemen in uw auto. Zeker als u met de auto naar het buitenland gaat.

 © LPGgids.com – LPG rijden in Europa

LPGgids.com bestaat sinds 2008 en biedt je onafhankelijke informatie over LPG, LPG rijden, LPG installaties en overzichten van de LPG stations in Europa.

        Onafhankelijk
        Deskundig
        Vertrouwd

Onze lezers beoordelen LPGgids.com gemiddeld met een 8.8 uit 10. Dit is het gemiddelde cijfer uit 2487 beoordelingen.


LPG Stations Europa

Van onderstaande landen vind je uitgebreide overzichten, adressen en GPS locaties van de Tankstations waar je terecht kunt om LPG te tanken: