LPG

Actuele LPG Prijs

Actuele LPG Prijs en Brandstof Prijzen

De LPG prijs in Nederland wisselt bijna dagelijks net zoals ook de prijzen van benzine en diesel. Wij houden nauwlettend de LPG prijs van de grotere tankstations in Nederland voor u in de gaten en werken deze dagelijks voor u bij.

LPG prijzen Nederland

Hieronder vindt u het overzicht van de LPG prijzen van de 5 grootste brandstofmerken in Nederland. Ter vergelijking hebben wij naast de LPG prijzen ook de adviesprijzen van benzine en diesel in het overzicht verwerkt. De prijzen op LPGgids.com zijn de gemiddelde landelijke adviesprijzen (G.L.A.) in euro’s per liter.

Deze landelijke adviesprijs is het gemiddelde van de landelijke adviesprijzen van de 5 grootste oliemaatschappijen (BP, Esso, Shell, Texaco en Total) in Nederland. Bij de meeste LPG stations krijgt u een korting op deze LPG adviesprijzen.Overzicht LPG prijzen en andere Brandstofprijzen

Laatste update brandstof en LPG prijs: 12 april 2018

LPG Euro 95 Diesel
G.L.A. € 0,850 € 1,707 € 1,387

G.L.A. = Gemiddelde landelijke Adviesprijs. De in bovenstaande tabel vermelde brandstofprijzen zijn de landelijke adviesprijzen van de genoemde brandstofmerken. Aan veel tankstations geldt een kortingsprijs op deze landelijke adviesprijzen van LPG en de brandstoffen. De G.L.A./ gemiddelde landelijke adviesprijs in de tabel is het ongewogen gemiddelde van de prijzen van de 5 genoemde brandstofmerken in de tabel. De prijzen aan de pomp liggen over het algemeen circa 15-20 cent onder.

Opbouw LPG Prijs

De prijzen van brandstof zijn opgebouwd uit de prijs voor ruwe olie, opslag en verwerkingskosten etcetera en voor maar liefst tweederde deel bij Euro95 uit accijns, wettelijke heffingen en btw. Nederland heeft daarmee de hoogste belastingdruk op brandstof in de wereld. De prijs van ruwe olie wordt onder meer bepaald door de productieomvang, de dollarkoers, wereldgebeurtenissen, weersomstandigheden en marktsentiment.

De accijns op LPG ligt aanzienlijk lager in Nederland wat met name het grote verschil in literprijs bepaalt. Sinds 1 januari zijn de accijnzen voor LPG flink verhoogd. Voor LPG is nu energiebelasting ingebouwd in het accijnstarief. De prijs voor LPG is met ingang van 2014 daardoor met circa 5 cent verhoogd.

Tanken als het koud is

Wilt u het meeste waar voor uw geld? Tank dan op het koudst van de dag. LPG zet namelijk uit bij hogere temperaturen. Dus hoe lager de temperatuur, des te meer liters voor je geld. In de winter bij koude temperaturen krijgt u dan ook meer LPG voor uw geld dan in de zomer als het bij bijvoorbeeld 25 graden celcius (vandaar ook waarschijnlijk dat in de zomer de LPG prijzen altijd wat omlaag gaan (?)).

Hier kun je de actuele LPG prijzen in Belgie bekijken > >

© LPGgids.com – LPG | LPG Prijs

LPGgids.com bestaat sinds 2008 en biedt je onafhankelijke informatie over LPG, LPG rijden, LPG installaties en overzichten van de LPG stations in Europa.

        Onafhankelijk
        Deskundig
        Vertrouwd

Onze lezers beoordelen LPGgids.com gemiddeld met een 8.8 uit 10. Dit is het gemiddelde cijfer uit 2487 beoordelingen.


LPG Stations Europa

Van onderstaande landen vind je uitgebreide overzichten, adressen en GPS locaties van de Tankstations waar je terecht kunt om LPG te tanken: