LPG Nieuws

LPG Oldtimer

lpg oldtimerMet ingang van 2012 zijn auto's in Nederland van 30 jaar en ouder vrijgesteld van wegenbelasting. Voorheen waren auto's van 25 jaar en ouder vrijgesteld van de motorrijtuigenbelasting. Er geldt wel een overgangsregeling.Overgangsregeling LPG Oldtimer

In de volgende situaties krijgt u vrijstelling van de motorrijtuigenbelasting:

 1. Het motorrijtuig was op 31 december 2011 minimaal 25 jaar oud.
 2. Het motorrijtuig is in 1987 voor het eerst in gebruik genomen, en het tijdstip van eerste ingebruikneming is ten minste 26 jaar geleden.
 3. Het motorrijtuig is in 1988 voor het eerst in gebruik genomen, en het tijdstip van eerste ingebruikneming is ten minste 27 jaar geleden.
 4. Het motorrijtuig is in 1989 voor het eerst in gebruik genomen, en het tijdstip van eerste ingebruikneming is ten minste 28 jaar geleden.
 5. Het motorrijtuig is in 1990 voor het eerst in gebruik genomen, en het tijdstip van eerste ingebruikneming is ten minste 29 jaar geleden.

Voor de laatste 4 punten geldt nog wel dat een eventueel verschuldigde brandstoftoeslag moet worden betaald.

Toeslag wegenbelasting LPG Oldtimer

LPG oldtimers en diesel oldtimers zijn niet helemaal vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting. Voor de auto's van 30 jaar en ouder op LPG (of diesel) moet nog wel het ‘brandstoftoeslagdeel’ voor die brandstof worden betaald. De zogenaamde Provinciale opcenten hoeven weer niet te worden betaald. De regeling heeft tot gevolg dat er een einde is gekomen aan het voordeel van autobezitters van een LPG oldtimer of klassieker die het wegenbelastingvoordeel gebruiken om dagelijks op LPG of diesel te rijden met hun oude auto. Vooral de zwaardere oldtimers en klassiekers krijgen te maken met een aanzienlijke bijbetaling voor de wegenbelasting.

 
 © LPGgids.com – LPG | LPG Oldtimer

LPGgids.com bestaat sinds 2008 en biedt je onafhankelijke informatie over LPG, LPG rijden, LPG installaties en overzichten van de LPG stations in Europa.

      Onafhankelijk
      Deskundig
      Vertrouwd

Onze lezers beoordelen LPGgids.com gemiddeld met een 8.8 uit 10. Dit is het gemiddelde cijfer uit 2487 beoordelingen.


LPG Stations Europa

Van onderstaande landen vind je uitgebreide overzichten, adressen en GPS locaties van de Tankstations waar je terecht kunt om LPG te tanken: