LPG

Is LPG milieuvriendelijk?

foto lpg milieuvriendelijkLPG is milieuvriendelijk in vergelijking met benzine en diesel. Het is loodvrij waardoor er geen giftige looddeeltjes in de atmosfeer terecht komen. Volgens Europees onderzoek bevat de uitstoot van auto's op autogas veel minder CO2, minder van de schadelijke vervuilende stof NOx, minder koolstofmonoxide en minder fijnstof deeltjes dan auto's die rijden op benzine of diesel.
LPG en Milieu

Stikstofmonoxide, koolstofdioxide en andere schadelijke deeltjes dragen bij aan bijvoorbeeld een minder goede luchtkwaliteit en aan de opwarming van de aarde. Autogas heeft een laag zwavel- en koolmonoxidegehalte en bij een goed afgestelde LPG installatie, die zorgt voor een volledige verbranding van het autogas (een mengsel van propaan en butaan), komen dan slechts minimale gehaltes koolmonoxide en zwavel in de atmosfeer. Beter voor het milieu dus dan auto's op benzine en diesel.

Inmiddels zijn er ook al LPG installaties met zogenaamde ‘sequentiele' injectiesystemen, die de LPG per cilinder van de motor inspuiten, waardoor de verbranding van LPG nog beter gaat en de motor nog zuiniger en milieuvriendelijker loopt. Auto's met deze nieuwe sequentiële injectiesystemen voldoen aan de Europese emissie eisen die pas in over enkele jaren gaan gelden.

 
+++
 
LPGgids.com – LPG | LPG milieuvriendelijk

LPGgids.com bestaat sinds 2008 en biedt je onafhankelijke informatie over LPG, LPG rijden, LPG installaties en overzichten van de LPG stations in Europa.

        Onafhankelijk
        Deskundig
        Vertrouwd

Onze lezers beoordelen LPGgids.com gemiddeld met een 8.8 uit 10. Dit is het gemiddelde cijfer uit 2487 beoordelingen.


LPG Stations Europa

Van onderstaande landen vind je uitgebreide overzichten, adressen en GPS locaties van de Tankstations waar je terecht kunt om LPG te tanken: