LPG LPG inbouwen

LPG Installatie

foto ringtank lpg installatieHet inbouwen van een LPG Installatie kan alleen bij benzine auto's en niet bij dieselauto's. Helaas is een LPG installatie niet beschikbaar voor alle automodellen. De ontwikkelingskosten van een autogas installatie zijn erg hoog en daarom investeren autofabrikanten alleen in de meest populaire automodellen hiervoor en is een LPG installatie (LPG G3) alleen beschikbaar voor de meest gevraagde automodellen.Automerken LPG

LPG installaties zijn beschikbaar voor de automerken zoals Citroën, Chevrolet, Chrysler, Ford, Hyundai, Kia, Mitsubishi, Opel, Peugeot, Renault, Saab, Skoda en Volvo. Deze autofabrikanten hebben hun automodellen geschikt gemaakt voor de inbouw van een goedgekeurde gas installatie (gehomologeerd). U kunt bij auto's van deze automerken dan in principe ook zonder problemen een LPG installatie laten inbouwen.

De automerken Audi en Fiat ondersteunen LPG inbouw niet. Bij deze fabrikanten vervalt de fabrieksgarantie op de motor als er een LPG installatie is ingebouwd. Dit betekent niet dat bij de automerken geen LPG installatie kan worden ingebouwd. In het algemeen rijden deze modellen zonder problemen op autogas. Raadpleeg uw LPG inbouwbedrijf als u twijfels heeft.

Sommige inbouwbedrijven nemen de volledige garantie van de auto zelfs over en nemen dan het onderhoud van de gasinstallatie voor hun rekening. Op die manier behoudt u toch de autogarantie als u wilt overschakelen op LPG.

Overschakeling benzine naar LPG

Een auto met een LPG G3 installatie start altijd op benzine en schakelt daarna over op autogas. Dit voorkomt startproblemen zoals vroeger bij LPG installaties nog wel eens voorkwam. De overschakelingen van benzine op gas gaat volledig automatisch met een LPG installatie en in principe ongemerkt. Het starten op benzine heeft als bijkomend voordeel dat de benzineleidingen van uw auto niet zo snel kunnen uitdrogen. Een belangrijk voordeel behalve de prijs is dat autogas ook minder belastend voor de motor van een auto dan benzine en diesel én dat op gas de motor van uw auto in principe veel langer mee gaat dan bij benzine en diesel.

Erkende Inbouwbedrijven LPG Installatie

Voor het inbouwen van een LPG installatie kunt u terecht bij één van de vele LPG inbouwbedrijven in Nederland. Zij kennen de eisen die LPG installatie vraagt om de motormanagementsystemen van de diverse automerken en modellen op maat af te stemmen op de meest geschikte LPG installatie, zodat storingen tot een minimum beperkt kunnen worden. Zij vervangen bij de inbouw van de LPG installatie ook diverse motoronderdelen. De verbranding van LPG tijdens het rijden gaat namelijk gepaard met hoge temperaturen. De motoronderdelen die niet ingesteld zijn op deze hoge temperaturen worden daarom gelijk vervangen door de LPG inbouwer tijdens het inbouwen van de lpg installatie.

LPG installatie en de RDW

De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) heeft een aantal LPG inbouwbedrijven erkend. De door de RDW erkende LPG inbouw bedrijven zijn te herkennen aan een bordje op hun gevel. Een LPG installatie die is ingebouwd door een RDW erkend inbouw bedrijf hoeft niet gekeurd te worden door een RDW keuringsstation. In alle andere gevallen moet u de ingebouwde gasinstallatie verplicht door een RDW keuringsstation laten keuren.

 
+++
 
© LPGgids.com – LPG | LPG Installatie

LPGgids.com bestaat sinds 2008 en biedt je onafhankelijke informatie over LPG, LPG rijden, LPG installaties en overzichten van de LPG stations in Europa.

        Onafhankelijk
        Deskundig
        Vertrouwd

Onze lezers beoordelen LPGgids.com gemiddeld met een 8.8 uit 10. Dit is het gemiddelde cijfer uit 2487 beoordelingen.


LPG Stations Europa

Van onderstaande landen vind je uitgebreide overzichten, adressen en GPS locaties van de Tankstations waar je terecht kunt om LPG te tanken: