Nieuws

LPG inbouwen weer populair

foto LPG inbouwen weer populairDe hoge benzineprijzen van afgelopen periode leiden ertoe dat steeds automobilisten kiezen voor LPG en een LPG installatie laten inbouwen in hun auto. Ook de verkoop van nieuwe auto’s die op gas rijden is toegenomen. De erkende LPG inbouwers worden al maanden overspoeld met aanvragen voor het inbouwen van een LPG installatie. Het loopt storm met mensen die vanwege de dure benzine op LPG over willen stappen, melden diverse LPG inbouwers aan LPGgids.com.Inbouwen LPG installatie

Volgens de landelijke registratiegegevens is in het eerste kwartaal 2012 al sprake van een verdubbeling van het aantal registraties van LPG auto’s. In 2011 kwamen er in totaal bijna 12.000 nieuwe LPG rijders bij. Dat is een stijging van 57 procent ten opzichte van 2010. Beij, woordvoerder van LPGgids.com stelt dat de verwachting is dat dit jaar het aantal nieuwe LPG rijders nog hoger komt te liggen dan in 2011. De belangrijkste redenen zijn de hogere benzineprijzen en de huidige economische moeilijke tijden. LPG inbouwen is weer overduidelijk heel populair, volgens de woordvoerder. Met de huidige brandstofprijzen is het al goedkoper vanaf 12.000 kilometer per jaar om op autogas te rijden. En koop je een nieuwe auto met ingebouwde LPG installatie, dan ligt dat rond circa 10.000 kilometer. Koop je een tweedehands auto waar al een LPG installatie in zit, dan ben je met 5.000 km per jaar al goedkoper uit met LPG.

Zakelijk rijden op LPG

Ook in de zakelijke markt zie je een stijgende populariteit van LPG. Er zijn steeds meer autofabrikanten die hun nieuwe auto's ‘af fabriek' leveren met een LPG installatie. Dat maakt het interessant. En ook werkgevers zijn erg bewust bezig hoe zij kunnen besparen. Door LPG te gaan rijden, zijn zeker in de zakelijke markt flinke besparingen mogelijk, aldus Beij en die worden momenteel benut.

 
 

© LPGgids.com – LPG | LPG inbouwen weer populair

LPGgids.com bestaat sinds 2008 en biedt je onafhankelijke informatie over LPG, LPG rijden, LPG installaties en overzichten van de LPG stations in Europa.

        Onafhankelijk
        Deskundig
        Vertrouwd

Onze lezers beoordelen LPGgids.com gemiddeld met een 8.8 uit 10. Dit is het gemiddelde cijfer uit 2487 beoordelingen.


LPG Stations Europa

Van onderstaande landen vind je uitgebreide overzichten, adressen en GPS locaties van de Tankstations waar je terecht kunt om LPG te tanken: