LPG inbouwen

LPG inbouw Oldtimer

foto LPG inbouwen OldtimerInformatie LPG inbouw Oldtimer: LPG installaties zijn er niet alleen voor nieuwe auto's of enkele jaren oud. Ook voor diverse oudere auto's, klassiekers en Oldtimers is LPG inbouw mogelijk en zijn LPG installatie leverbaar.

Wel is het iets om vooraf te berekenen hoeveel je jaarlijks met de auto rijdt en hoelang je nog van plan bent met de auto te blijven rijden. Dit om te bekijken of je de investering voor de aanschaf van een LPG installatie wel lonend is en terugverdiend kan worden in de resterende tijd dat je met de auto rijdt.LPG inbouw Oldtimer en Klassiek Auto

Over het algemeen wordt bij het inbouwen in Oldtimers en klassieke auto's gekozen voor een eenvoudige verdamper-drukregelaar in combinatie met een venturie-mengstuk. Deze sets zijn zijn niet al te duur in aanschaf. Veel gebruikte verdampertypes zijn Landi, OMVL R90/E en Lovato RGE80 vacuum. Ook de mixersystemen van IMPCO worden vaak gebruikt. Deze kunnen zowel worden gebruikt in diverse Amerikaanse klassiekers en Oldtimers, maar ook diverse Europese Oldtimers. De IMPCO mixer doseert de hoeveelheid gas afhankelijk van de hoeveelheid lucht die door de motor wordt aangezogen, als een soort constant vacuum carburateur. Hierdoor is snel reageren met het gaspedaal goed mogelijk. Jongere auto's kunnen geen gebruik maken van de mixersystemen. De wetgeving vereist dat er in auto's met bouwjaar vanaf 1990 geregelde (G2) systemen geplaatst dienen te worden. In Oldtimers kunnen echter de mixersystemen wel vaak worden ingebouwd.

Er zijn diverse erkende LPG inbouwbedrijven gespecialiseerd in het inbouwen van LPG installaties in Oldtimers en Klassieke Auto's. Afhankelijk van je merk en type auto kunnen ze je hier op maat adviseren welke LPG installatie het beste geschikt is voor jouw Oldtimer.

 
+++
 
© LPGgids.com – LPG inbouwen | LPG inbouw Oldtimer

LPGgids.com bestaat sinds 2008 en biedt je onafhankelijke informatie over LPG, LPG rijden, LPG installaties en overzichten van de LPG stations in Europa.

        Onafhankelijk
        Deskundig
        Vertrouwd

Onze lezers beoordelen LPGgids.com gemiddeld met een 8.8 uit 10. Dit is het gemiddelde cijfer uit 2487 beoordelingen.


LPG Stations Europa

Van onderstaande landen vind je uitgebreide overzichten, adressen en GPS locaties van de Tankstations waar je terecht kunt om LPG te tanken: