LPG Tankstations Europa

LPG Ierland

foto tankstations LPG IerlandLPG is onder autorijders niet heel populair in Ierland. Het wordt LPG of car gas genoemd. Oorzaak hiervan is dat de LPG prijzen in Ierland niet of nauwelijks verschillen met de benzineprijzen. Daarom is de vraag beperkt en loopt het aantal LPG Tankstations in Ierland terug. Een aanzienlijk deel van de LPG Stations bevindt zich aan de motorways en doorgaande wegen.

LPG prijzen Ierland

De LPG Prijzen in Ierland zijn over het algemeen gelijk aan de benzineprijzen in dat land. Om die reden is LPG zoals gezegd niet erg populair en het aantal LPG Stations beperkt. Ook is het meestal onduidelijk of een tankstation wel of niet lpg verkoopt. Op de borden bij een tankstation is het vaak niet aangegeven. Vraag dus altijd even bij het station of u LPG kunt tanken. Wij adviseren u ook voordat u naar Ierland gaat eerst in Nederland uw benzineleidingen te controleren op eventuele lekkages als u doorgaans weinig op benzine rijdt. Dit kunt u doen door minimaal 50 kilometer op benzine te rijden.

Verloopnippel Ierland

In Ierland wordt net zoals deels in Nederland gebruikt gemaakt van de schroefkoppeling. Als u een LPG installatie heeft met schroefkoppeling heeft u dus geen verloopnippel nodig om LPG te kunnen tanken in Ierland. Heeft u een bajonetaansluiting dan heeft u een Europa nippel nodig om in Ierland LPG te kunnen tanken. Wij adviseren u altijd zelf de benodigde verloopnippels mee te nemen als u naar het buitenland gaat met de auto en LPG wilt tanken.

Kanaaltunnel Verboden voor Auto's met LPG installatie

Het is niet toegestaan voor auto's met een LPG installatie om gebruik te maken van de kanaaltunnel. Het maakt daarbij niet uit of u wel of geen LPG in de gastank heeft zitten of zelfs de LPG installatie in zijn geheel nooit gebruikt. Elke auto met een waarin een LPG installatie zit, mag simpelweg niet door de kanaaltunnel.

Verplichte Veiligheidsaccessoires Ierland

In diverse Europese landen bent u verplicht een gevarendriehoek, veiligheidshesje, brandblusser, verbandtrommel en reservelampen bij u te hebben in de auto. Wij adviseren u deze artikelen altijd mee te nemen in uw auto. Zeker als u met de auto naar het buitenland gaat.

 
© LPGgids.com – LPG | LPG Stations Europa – LPG Ierland

LPGgids.com bestaat sinds 2008 en biedt je onafhankelijke informatie over LPG, LPG rijden, LPG installaties en overzichten van de LPG stations in Europa.

        Onafhankelijk
        Deskundig
        Vertrouwd

Onze lezers beoordelen LPGgids.com gemiddeld met een 8.8 uit 10. Dit is het gemiddelde cijfer uit 2487 beoordelingen.


LPG Stations Europa

Van onderstaande landen vind je uitgebreide overzichten, adressen en GPS locaties van de Tankstations waar je terecht kunt om LPG te tanken: