LPG Tankstations Europa

LPG Frankrijk

foto tankstations LPG FrankrijkLPG is in Frankrijk in het hele land goed verkrijgbaar. Het wordt GPL (spreek uit als Sjé-pee-el) genoemd of GPL Carburant. Momenteel zijn er zo'n 2.500 LPG Tankstations in Frankrijk waarvan een aanzienlijk deel aan de Franse snelwegen. Het zal u dus niet veel moeite kosten om een Tankstation of Aire de Service te vinden zoals ze in Frankrijk worden genoemd dat Autogas (GPL) verkoopt. Om deze reden treft u hier (vooralsnog) dan ook geen overzicht aan van de LPG Stations in Frankrijk.
LPG Prijzen Frankrijk

De LPG Prijzen in Frankrijk liggen momenteel iets hoger dan de LPG prijs in Nederland. Komt u eerst door België of Luxemburg op uw (door)reis naar Frankrijk, tank dan vooral nog even Autogas aan de Belgische of Luxemburgse zijde van de grens. LPG is in België en Luxemburg over het algemeen goedkoper dan in Frankrijk.

LPG tanken in Frankrijk

Tijdens de drukke vakantieperiodes kan het voorkomen dat de LPG Stations in Frankrijk aan met name de snelwegen op de populaire routes naar het zuiden, voortijdig door hun LPG voorraad heen zijn. Wij adviseren u dan ook tijdig bij te tanken en liever niet te wachten tot LPG tank nagenoeg leeg is.

Verloopnippel Frankrijk

In Frankrijk wordt net zoals in bijvoorbeeld Italië en Spanje gebruikt gemaakt van de Italië nippel. Zowel met een bajonetaansluiting als schroefaansluiting heeft u dus een verloopnippel nodig om in Frankrijk LPG te kunnen tanken. In dit geval de Italië-nippel. Wij adviseren u altijd zelf de benodigde verloopnippels mee te nemen als u naar het buitenland gaat met de auto.

Verplichte Veiligheidsaccessoires Frankrijk

In diverse Europese landen bent u verplicht een gevarendriehoek, veiligheidshesje, brandblusser, verbandtrommel en reservelampen bij u te hebben in de auto. Wij adviseren u deze artikelen altijd mee te nemen in uw auto. Zeker als u met de auto naar het buitenland gaat.

 
+++
 
© LPGgids.com – LPG | LPG Tankstations Europa – LPG Frankrijk

LPGgids.com bestaat sinds 2008 en biedt je onafhankelijke informatie over LPG, LPG rijden, LPG installaties en overzichten van de LPG stations in Europa.

        Onafhankelijk
        Deskundig
        Vertrouwd

Onze lezers beoordelen LPGgids.com gemiddeld met een 8.8 uit 10. Dit is het gemiddelde cijfer uit 2487 beoordelingen.


LPG Stations Europa

Van onderstaande landen vind je uitgebreide overzichten, adressen en GPS locaties van de Tankstations waar je terecht kunt om LPG te tanken: