LPG Tankstations Europa

LPG Finland

foto autorijden finland lpgLPG wordt in Finland niet gebruikt voor autorijden. Het is ook niet beschikbaar voor toeristen.

Je zult in Finland dan ook geen tankstations vinden waar je LPG kunt tanken. Ga je naar Finland, dan moet je dus overschakelen op benzine. Wij adviseren ruim voordat je op vakantie gaat minimaal 50 km op benzine te rijden. Zo kunnen eventuele mankementen aan het licht komen en kun je ze tijdig laten repareren.Informatie Autorijden Finland

Het wegennet is Finland is goed. De hoofdwegen zijn geasfalteerd. De meeste B-wegen onverhard, maar omdat de bodem erg hard is, is de kwaliteit meestal redelijk tot goed. In de periode november – maart ben je verplicht winterbanden onder je auto te hebben.

Tankstations Finland

Tankstations hebben meestal zowel zelfbediening (‘itsepalvelu') als een betaalautomaat (‘seteli-automaatti'), zodat je 24 uur per dag kan tanken. Je betaalt bij een betaalautomaat met geldbiljetten, waarna je voor het betaalde bedrag aan brandstof krijgt. Vaak is deze automaat gecombineerd met een creditcard automaat (‘kortti-automaatti').

De brandstofprijzen in Finland liggen op ongeveer hetzelfde niveau als in Nederland. Net als in Nederland en België zijn er grote prijsverschillen aan de pomp. Bij de tankstations aan de snelwegen betaal je het meest. Bij de tankstations in de dropen en steden zijn de prijzen meestal het laagst.

Verplicht in Finland

 • Geldig nationaal rijbewijs
 • Buiten de bebouwde kom moet elk motorvoertuig met dimlicht rijden, ook overdag
 • Voor alle inzittenden is het gebruik van veiligheidsgordels verplicht
 • Veiligheidsvestjes voor alle inzittenden
 • Wij adviseren ook altijd een ehbo set voor in de auto mee te nemen
[bol_product_links block_id=”bol_572861554a1cd_selected-products” products=”9200000053535802,9200000005189695″ name=”inposthesjeehbo” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Autopapieren Finland

Als je als buitenlander met een motorrijtuig in Finland rijdt, ben je verplicht een geldig nationaal rijbewijs bij je te hebben. Het voertuig moet voorzien zijn van een landensticker. Zorg er ook voor dat je de groene verzekeringskaart bij je hebt zodat je bij een onverhoopt ongeval de afwikkeling makkelijker kunt afhandelen.

Maximum snelheid Finland

Je mag maximaal 100 km/u rijden op de provinciale wegen buiten de bebouwde kom. Op autosnelwegen geldt in de zomer een maximum snelheid van 120 km/u, in de winter mag je maximaal 100 km/u. De maximum snelheid wordt met borden langs de weg aangegeven. Zijn er geen borden, dan mag je niet sneller dan 80 km/u.

Veerponten Finland

Veerponten (“lossi”) worden in Finland beschouwd als voortzetting van de weg en zijn daarom gratis.

Pech of ongeval in Finland

Als je onverhoopt betrokken raakt bij een ongeval, kun je ook in Finland alarmnummer 112 bellen (vanuit telefooncel gratis). Verkeersongevallen dienen ook gelijk gemeld te worden bij het bureau van de Finse motorrijtuigenverzekering. Daar behandelen ze de schadeclaims waarbij buitenlandse voertuigen betrokken zijn.

Adres Bureau Finse Motorrijtuigenverzekering:
Liikennevakuutusyhdistys
Bulevardi 28
FIN-00120 HELSINKI
Tel. +358 (0)9-680401
www.lvk.fi/ic

Wij adviseren je ook om een pechhulp verzekering af te sluiten voor je op vakantie gaat met de auto. Een ongeluk of pech zit toch in een klein hoekje en dan is het heel prettig als er een Nederlands sprekende organisatie je helpt en zaken oplost en bijvoorbeeld vervangend vervoer kan regelen zodat niet je hele vakantie in het water valt na een ongeval.
 
 
+++
© LPGgids.com – LPG | LPG Finland

LPGgids.com bestaat sinds 2008 en biedt je onafhankelijke informatie over LPG, LPG rijden, LPG installaties en overzichten van de LPG stations in Europa.

      Onafhankelijk
      Deskundig
      Vertrouwd

Onze lezers beoordelen LPGgids.com gemiddeld met een 8.8 uit 10. Dit is het gemiddelde cijfer uit 2487 beoordelingen.


LPG Stations Europa

Van onderstaande landen vind je uitgebreide overzichten, adressen en GPS locaties van de Tankstations waar je terecht kunt om LPG te tanken: