LPG Tankstations Europa

LPG Engeland

foto tankstations LPG Engeland

LPG is redelijk populair in Engeland. Het wordt LPG of autogas genoemd. Momenteel zijn er zo'n 1.400 LPG Tankstations in Engeland, Schotland, Noord-Ierland en Wales. Een aanzienlijk deel van de LPG Tankstations bevindt zich aan de motorways en doorgaande wegen. Het zal dan in principe ook niet veel moeite kosten om in Engeland een Tankstation te vinden waar je LPG kunt tanken. Belangrijk om te weten is dat je niet met een auto met LPG installatie in de kanaaltunnel mag.
Volgens de laatste berichten van onze lezers (mei 2015) is de verkrijgbaarheid van LPG minder goed dan een aantal jaren geleden. Dit schijnt het gevolg te zijn van de opgevoerde prijs van gas. Aan de snelwegen is LPG over het algemeen nog steeds goed verkrijgbaar en niet per definitie duurder dan bij de stations in een dorp of stad.

Prijzen LPG Engeland

De LPG prijzen in Groot Britannië zijn over het algemeen iets hoger dan de prijzen van LPG in Nederland. Komt je door België en Frankrijk op doorreis naar Engeland, tank dan vooral nog even autogas bij een LPG Tankstation in België (goedkoper dan Frankrijk) of Frankrijk voor je met de boot de overtocht maakt naar Engeland (je mag niet in de kanaaltunnel met een LPG auto).

Verloopnippel Engeland

In Engeland wordt net zoals in Nederland gebruikt gemaakt van de bajonetaansluiting. Als je een Autogas installatie hebt met bajonetaansluiting heb je dus geen verloopnippel nodig om LPG te kunnen tanken in Engeland. Er zijn echter ook nog diverse LPG Tankstations in Engeland die de schroefkoppeling (ACME adapter) hanteren. Met een bajonetaansluiting heb je in dat geval een Europa verloopnippel nodig om Autogas te kunnen tanken. Wij adviseren je altijd zelf de benodigde Verloopnippels mee te nemen als je naar het buitenland gaat met de auto.

Verplichte Veiligheidsaccessoires Engeland

Je bent in Engeland niet verplicht een gevarendriehoek, veiligheidsvest en dergelijke in je auto te hebben. Ook een brandblusser, verbandtrommel en reservelampen zijn niet verplicht in Engeland. Wij adviseren u deze artikelen wel altijd mee te nemen in uw auto. Zeker als u naar het buitenland gaat.
[bol_product_links block_id=”bol_572861554a1cd_selected-products” products=”9200000053535802,9200000005189695″ name=”inposthesjeehbo” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Kanaaltunnel Verboden voor Auto's met LPG installatie

Het is niet toegestaan voor auto's met een LPG installatie om gebruik te maken van de kanaaltunnel.
Bekijk hier ons overzicht van LPG Stations in het Verenigd Koninkrijk (UK) »
 
+++
 
 © LPGgids.com – LPG – LPG Tankstations Europa | LPG Engeland

LPGgids.com bestaat sinds 2008 en biedt je onafhankelijke informatie over LPG, LPG rijden, LPG installaties en overzichten van de LPG stations in Europa.

        Onafhankelijk
        Deskundig
        Vertrouwd

Onze lezers beoordelen LPGgids.com gemiddeld met een 8.8 uit 10. Dit is het gemiddelde cijfer uit 2487 beoordelingen.


LPG Stations Europa

Van onderstaande landen vind je uitgebreide overzichten, adressen en GPS locaties van de Tankstations waar je terecht kunt om LPG te tanken: