LPG Tankstations Europa

LPG België

foto tankstations LPG belgieLPG is in België redelijk populair. Het wordt meestal LPG genoemd of in Wallonië, het franstalige deel van België, GPL (spreek uit als Sjépel). Momenteel zijn er ruim 600 Autogas Tankstations in België, zowel in Vlaanderen als in Wallonië. Een aanzienlijk deel van de LPG Tankstations in België bevindt zich aan de Belgische snelwegen.

Het zal dan ook niet veel moeite kosten om in België een Tankstation te vinden waar je LPG kunt tanken.
 



Prijs LPG België

De LPG Prijs is in België over het algemeen lager dan de prijzen voor LPG in Nederland. Komt u door België op doorreis naar Frankrijk, Duitsland of andere zuidelijke vakantielanden, tankt u dan vooral nog even aan de Belgische zijde van de grens, aangezien Autogas in België over het algemeen goedkoper is dan bij de LPG Tankstations in Frankrijk en Duitsland. Het loont ook om even van de snelweg af te gaan om gas te tanken.

De prijzen voor Autogas liggen net als bij ons bij de LPG Tankstations aan de snelwegen hoger dan bij LPG Tankstations in de dorpen en steden. Voor de actuele maximum LPG prijzen in België kunt u hier klikken. Dat vindt u door de Belgische regering vastgestelde actuele maximum prijzen. Veelal zijn de prijzen aan de pompstations aanzienlijk lager. Kortingen van 6 tot 13 cent op de adviesprijzen zijn geen uitzondering. Bij de LPG Tankstations aan de snelwegen betaalt u meestal (bijna) de maximumprijs.

Autogas Verloopnippel België

In België wordt net zoals in Nederland gebruikt gemaakt van de schroefaansluiting. Alleen als u een LPG installatie heeft met bajonetaansluiting heeft u dus een verloopnippel nodig om Autogas te kunnen tanken in België. In dit geval de Europa nippel. Wij adviseren u zelf een verloopnippel mee te nemen als u naar België gaat.

Verplichte veiligheidsaccessoires België

U bent in België verplicht een gevarendriehoek en veiligheidshesje in uw auto te hebben. Een brandblusser, verbandtrommel en reservelampen zijn niet verplicht in België, maar worden wel aanbevolen om bij u te hebben in de auto.

Verboden voor auto's met LPG installatie

In België komt het regelmatig voor dat het bij een overdekte parkeergarage niet is toegestaan een auto met LPG installatie te parkeren. Het maakt daarbij niet uit of er wel of geen Autogas in de gastank zit. Bij de ingang van een overdekte parkeergarage staat dan een bord met dit verbod.

Overzicht LPG Tankstations in België

Ga hier naar het overzicht van de ruim 600 LPG Stations in België > >

 
+++
 
© LPGgids.com – LPG – LPG Tankstations Europa | LPG België

LPGgids.com bestaat sinds 2008 en biedt je onafhankelijke informatie over LPG, LPG rijden, LPG installaties en overzichten van de LPG stations in Europa.

        Onafhankelijk
        Deskundig
        Vertrouwd

Onze lezers beoordelen LPGgids.com gemiddeld met een 8.8 uit 10. Dit is het gemiddelde cijfer uit 2487 beoordelingen.


LPG Stations Europa

Van onderstaande landen vind je uitgebreide overzichten, adressen en GPS locaties van de Tankstations waar je terecht kunt om LPG te tanken: