LPG

LPG Additieven

foto lpg additievenBij LPG ontbreekt de koelende en smerende werking van de brandstof aan de kleppen en verbrandingsruimte van de motor, zoals dat bij benzine motoren wel het geval is. Dit komt omdat LPG in gasvorm ingespoten wordt in de verbrandingsmotor. Hierdoor wordt thermische belasting van de hele motor hoger en met name ook de klepzittingen. Door autogas sluiten met name de uitlaatkleppen over het algemeen sneller.Om slijtage door deze verhoogde thermische belasting te verminderen zijn er LPG additieven te koop. Zij bieden onder meer bescherming tegen dit zogenaamde “inslaan” van de klepzittingen. De LPG additieven zorgen ervoor dat de slijtage wordt verminderd. Na circa 100.000 km op de teller moeten over het algemeen de uitlaatkleppen vervangen en tussentijds gesteld worden.
Wij adviseren u elke 2 jaar de klepspeling te laten meten bij uw autodealer of LPG inbouw specialist.

Kenmerken van te weinig klepspeling zijn onder meer dat het motorvermogen afneemt, de motor slecht start als deze koud is en de motor sneller afslaat als die stationair draait.

Merken LPG Additieven

Merken LPG additieven op de markt zijn: JLM Valve, Lubetronic, Flashlube, Prins Valvecare en Tunap.

 
+++
 
 © LPGgids.com – LPG | LPG Additieven

LPGgids.com bestaat sinds 2008 en biedt je onafhankelijke informatie over LPG, LPG rijden, LPG installaties en overzichten van de LPG stations in Europa.

        Onafhankelijk
        Deskundig
        Vertrouwd

Onze lezers beoordelen LPGgids.com gemiddeld met een 8.8 uit 10. Dit is het gemiddelde cijfer uit 2487 beoordelingen.


LPG Stations Europa

Van onderstaande landen vind je uitgebreide overzichten, adressen en GPS locaties van de Tankstations waar je terecht kunt om LPG te tanken: