LPG inbouwen

Kosten LPG installatie

foto kosten lpg installatieAls u een LPG installatie wilt laten inbouwen, kunt u dit het beste laten doen door een RDW erkende LPG inbouwer. Voor het inbouwen van een lpg installatie moet u rekenen op een prijs tussen de pakweg € 1.300 en € 2.500. De kosten van de LPG installatie zijn onder meer afhankelijk van het type auto, het soort tank, de grootte van de LPG. Samen met de LPG inbouwer wordt gekeken wat de beste oplossing is voor uw auto. Bij ongeveer 12.000 kilometer per jaar is het laten inbouwen van een LPG installatie al lonend. Koopt u een tweedehands auto waar al een LPG installatie ingebouwd is dan is het vaak al goedkoper om op LPG te rijden zelfs als u maar zo'n 5000 kilometer per jaar rijdt. Dit omdat de kosten van LPG inbouw dan al zijn afgeschreven. Heb je een kleine auto met een gewicht tot 850 kilo dan hoef je geen extra motorrijtuigenbelasting te betalen. Is je auto zwaarder dan de gestelde 850 kg dan moet je extra wegenbelasting betalen. Bezit de auto een LPG G3 installatie dan krijg je weer 317 euro korting op de wegenbelasting voor LPG auto's.
De aankoop van een occasion op autogas biedt veel voordelen. Zo heeft de eerste eigenaar de afschrijvingskosten van de LPG installatie grotendeels betaald, zodat de extra kosten voor de volgende eigenaar beperkt blijven tot de hogere houderschapsbelasting. Dit bedrag is echter razend snel terugverdiend, iedere liter autogas kost immers maar een derde van een liter benzine. De Stichting Autogas Nederland heeft berekend dat bezitters van een occasion op autogas gemiddeld vanaf 12.000 kilometer per jaar geld besparen, voor vele gebruikte middenklassers bedraagt het omslagpunt zelfs slechts 10.000 kilometer op jaarbasis.

 
© LPGgids.com – LPG | LPG inbouwen – Kosten LPG installatie

LPGgids.com bestaat sinds 2008 en biedt je onafhankelijke informatie over LPG, LPG rijden, LPG installaties en overzichten van de LPG stations in Europa.

        Onafhankelijk
        Deskundig
        Vertrouwd

Onze lezers beoordelen LPGgids.com gemiddeld met een 8.8 uit 10. Dit is het gemiddelde cijfer uit 2487 beoordelingen.


LPG Stations Europa

Van onderstaande landen vind je uitgebreide overzichten, adressen en GPS locaties van de Tankstations waar je terecht kunt om LPG te tanken: