Nieuws

Kabinet bereid accijnsverhoging op diesel en LPG terug te draaien

foto accijnzen LPGHet kabinet is bereid om de verhoging van accijnzen terug te draaien. Dat schrijft minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem in een memo aan de oppositiepartijen in de Tweede Kamer. Onder meer CDA en PVV zijn fel tegenstander van een accijnsverhoging op brandstof. Ook de ANWB gaf woensdag aan tegen een accijnsverhoging op diesel en LPG te zijn.
Het kabinet heeft plannen aangekondigd om met ingang van 2014 de accijns op diesel met 3 cent te verhogen en op LPG met liefst 7 cent. Daarbovenop komt een inflatiecorrectie op benzine, diesel en LPG. Ook komt er nog 21 % BTW bij. Eerder gaf premier Mark Rutte al aan dat over het schrappen van die accijnsverhogingen te praten viel. Ook minister Dijsselbloem geeft nu aan dat onder meer de geplande accijnsverhogingen niet in beton zijn gegoten en hier over te praten valt. Hij hoopt met deze suggestie voldoende steun te krijgen voor zijn Rijksbegroting 2014.

Prijsverschil met Duitsland en België

Niet alleen de politiek, ook de auto-, transport en brandstoffenbranche ziet de accijnsverhogingen vol afgrijzen tegemoet. Brancheorganisaties BETA, BOVAG en NOVE zijn fel tegen de accijnsverhoging en al in gesprek met politiek Den Haag om de belangen van pomphouders te verdedigen. Vooral de grensregio lijdt door het prijsverschil met België en Duitsland. Automobilisten tanken vaak in het buitenland, waardoor grenspomphouders veel omzet mislopen. Niet alleen van brandstof, maar ook van bijvoorbeeld tabak. De vrees is dan ook dat nog meer mensen zullen gaan tanken in het buitenland en vele pomphouders in de grensstreek hun bedrijven kunnen sluiten.

ANWB tegen accijnsverhoging brandstof

Ook ANWB wil af van de accijnsverhogingen, zo schrijven zij aan staatssecretaris Frans Weekers van Financiën. Niet alleen de voor begin volgende jaar geplande verhogingen, maar ook op de jaarlijkse inflatiecorrectie is de ANWB tegen. In de wet staat dat de brandstofaccijnzen elk jaar moeten worden aangepast aan de inflatie. Volgens ANWB kan de automobilist er echter niets aan doen dat de inflatie toeneemt. Maatregelen van de overheid zijn daar juist een belangrijke oorzaak van volgens de ANWB. Daarom moet de automatische correctie van de brandstofaccijnzen volgens de belangenclub met ingang van 2014 verdwijnen.

 
Woensdag 2 oktober 2013

 
© LPGgids.com – LPG Nieuws

LPGgids.com bestaat sinds 2008 en biedt je onafhankelijke informatie over LPG, LPG rijden, LPG installaties en overzichten van de LPG stations in Europa.

        Onafhankelijk
        Deskundig
        Vertrouwd

Onze lezers beoordelen LPGgids.com gemiddeld met een 8.8 uit 10. Dit is het gemiddelde cijfer uit 2487 beoordelingen.


LPG Stations Europa

Van onderstaande landen vind je uitgebreide overzichten, adressen en GPS locaties van de Tankstations waar je terecht kunt om LPG te tanken: