Financieel

Financiering

foto financiering auto lpg installatieBij de aankoop van een auto al dan niet met een LPG installatie of de inbouw van een LPG installatie heeft men vaak met de financiering te maken. Soms is een geld lening nodig. Wij zetten de drie populairste financieringsmogelijkheden op een rij.

  • Een Persoonlijke Lening
  • Een Doorlopend Krediet
  • Huurkoop

 

Persoonlijke Lening

De Persoonlijke Lening is zeer overzichtelijk. U betaalt een vast bedrag per maand voor een vastgelegde termijn, bijvoorbeeld 10 jaar. Zo weet u precies wat u elke maand kwijt bent en wat de lening u in totaliteit kost. Tegelijkertijd is de Persoonlijke Lening niet erg flexibel. Als u extra wilt aflossen of vervroegd wilt aflossen, moet u vaak een boetebedrag betalen.

Doorlopend Krediet

Een Doorlopend Krediet biedt meer flexibiliteit dan de persoonlijke lening. Bij een Doorlopend Krediet betaalt u rente over het openstaande bedrag van de lening. U kunt versneld aflossen zonder boetes te moeten betalen en u kunt ook de maandelijkse termijnen tijdelijk verlagen. U kunt ook weer geld opnemen uit het krediet na een eerdere aflossing. Dit verlengt dan wel de looptijd van de lening. Een flexibele financieringsvorm, maar doordat ook extra geldopname eenvoudig is loopt u wel het risico dat de geldlening door die extra geldopnamen nog doorloopt als uw auto of caravan alweer aan vervanging toe is.

Huurkoop

Huurkoop wordt minder vaak toegepast dan persoonlijke leningen en doorlopende kredieten. Huurkoop is vergelijkbaar met een persoonlijke lening. Er is wel een heel groot verschil, bij huurkoop wordt u pas eigenaar nadat u alle termijnen heeft betaald. De laatste termijn is in veel gevallen vaak een hoger bedrag dan de overige termijnen.

Kredietverschaffers

Vaak biedt het autobedrijf waar u de auto koopt, vaak de mogelijkheid om uw auto te financieren. Sommige LPG inbouwbedrijven bieden u ook deze service. Op deze manier kunnen zij extra verdienen aan de verkoop van een auto. U bent niet verplicht van deze aanbieding gebruik te maken als u uw aankoop wilt laten financieren. Natuurlijk kunt u ook bij uw eigen bank een geldlening afsluiten of bij een van de vele kredietverstrekkers in Nederland. Wij adviseren u zich goed te oriënteren en bij verschillende kredietverstrekkers offertes aan te vragen. De kosten voor een geldlening kunnen al gauw flinke verschillen opleveren. Dus het loont zeker de moeite u goed te oriënteren. De rente van de lening voor consumptieve goederen zoals een auto, caravan of LPG installatie is sinds enkele jaren niet meer aftrekbaar voor de belasting.

 

 © LPGgids.com – LPG | Geld Lenen

LPGgids.com bestaat sinds 2008 en biedt je onafhankelijke informatie over LPG, LPG rijden, LPG installaties en overzichten van de LPG stations in Europa.

        Onafhankelijk
        Deskundig
        Vertrouwd

Onze lezers beoordelen LPGgids.com gemiddeld met een 8.8 uit 10. Dit is het gemiddelde cijfer uit 2487 beoordelingen.


LPG Stations Europa

Van onderstaande landen vind je uitgebreide overzichten, adressen en GPS locaties van de Tankstations waar je terecht kunt om LPG te tanken: