LPG LPG inbouwen

LPG Tank

foto lpg ringtankEen LPG tank voor de LPG installatie is er in vele soorten en maten. Vroeger waren de LPG Tanks van staal en werden in de kofferbak gemonteerd. De stalen LPG tanks worden nog steeds wel gebruikt, maar nu zijn er ook zogenaamde Ringtanks. Zij hebben de vorm van een autoband en kunnen onzichtbaar worden weggewerkt. Dit gebeurt dan in de ruimte waar het reservewiel zit. Er zijn ook LPG tanks die onder de auto kunnen worden geplaatst. Zowel bij een ringtank in de ruimte van het reservewiel als bij LPG tanks onder de auto te plaatsen gaat er zo geen vaak kostbare kofferbakruimte meer verloren.LPG Ringtank

De kleinste LPG ringtank heeft 53,5 liter inhoud en de grootste ruim 100 liter. Een LPG tank mag maximaal voor 80% worden gevuld dus de hoeveel autogas die daadwerkelijk in de gastank kan ligt 20% lager. Laat u de autogastank inbouwen op de plek van het reservewiel leg dan een spuitbusje in de auto om de band te kunnen "plakken" om naar de garage te kunnen rijden bij een lekke band.

Kunststof LPG ringtanks zijn veel lichter dan de alombekende stalen LPG tanks die in de kofferbakruimte werden geplaatst, waardoor de inbouw van een kunststof autogas tank er niet toe leidt dat uw auto veel zwaarder wordt. Daardoor is de kans kleiner dat de auto in een hogere gewichtsklasse komt te vallen met bijbehorende hogere motorrijtuigenbelasting voor uw auto.

Ook zijn er tegenwoordig mogelijkheden voor een gecombineerde LPG – en benzinetank. Mocht u dat willen, dan kan de tankdop zelfs helemaal uit het zicht worden gewerkt door het achter het nummerbord te monteren. Uw LPG inbouwspecialist kan uw hierin adviseren.

Voor de inbouw van een LPG installatie en bijbehorende LPG tank moet u ongeveer uitgaan van circa 2.000 – 3.000 euro. De kosten voor LPG inbouw zijn afhankelijk van uw type auto, de LPG installatie en grootte van de LPG tank.

Erkende LPG Inbouwbedrijven

foto rdw erkend inbouwbedrijfVoor meer informatie kunt u terecht bij een LPG inbouwbedrijf van uw keuze. Zij adviseren u graag over de mogelijkheden bij uw auto. De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) heeft een aantal LPG inbouw bedrijven erkend. De door de RDW erkende LPG inbouw bedrijven zijn te herkennen aan een bordje op hun gevel. Een LPG installatie die is ingebouwd door een RDW erkend inbouw bedrijf hoeft niet gekeurd te worden door een RDW keuringsstation. In alle andere gevallen moet u de ingebouwde LPG installatie verplicht door een RDW keuringsstation laten keuren.
 
+++
 
© LPGgids.com – LPG | LPG Tank

LPGgids.com bestaat sinds 2008 en biedt je onafhankelijke informatie over LPG, LPG rijden, LPG installaties en overzichten van de LPG stations in Europa.

        Onafhankelijk
        Deskundig
        Vertrouwd

Onze lezers beoordelen LPGgids.com gemiddeld met een 8.8 uit 10. Dit is het gemiddelde cijfer uit 2487 beoordelingen.


LPG Stations Europa

Van onderstaande landen vind je uitgebreide overzichten, adressen en GPS locaties van de Tankstations waar je terecht kunt om LPG te tanken: