LPG inbouwen

Euronozzle

foto euronozzleDe Euronozzle is de afgelopen jaren door de LPG industrie ontwikkeld met als doel te komen tot 1 type verloopnippel voor LPG. Invoering van de Euronozzle moet een einde maken aan het gebruik van de verschillende vulsystemen in Europa met bijbehorende variatie aan verloopnippels. De Euronozzle is enkele jaren geleden al geïntroduceerd, maar heeft er tot nu toe niet toe geleid dat de diverse vulsystemen zijn vervangen. Wel wordt het gebruik ervan steeds verder doorgevoerd. Deze verloopnippel wordt tot nu toe slechts mondjesmaat toegepast. In Spanje en Portugal wordt de Euronozzle al wel vaak toegepast.Euronozzle voor heel Europa

Hopelijk zal dit systeem toch meer en meer in Europa gebruikt gaan worden zodat we in binnen- en buitenland eenvoudig LPG kunnen tanken en geen gebruik meer hoeven te maken van de diverse verloopnippels. De Euronozzle kan met één hand worden aangesloten op de vulaansluiting van de auto. Er is dan geen sprake van schroef- of bajonetkoppeling. Er is ook geen extra handeling meer nodig zoals het vastklemmen van de nozzle. Het is de bedoeling dat alle nieuwe LPG installaties worden voorzien worden van de nieuwe aansluiting.

 

© LPGgids.com – LPG | Euronozzle

LPGgids.com bestaat sinds 2008 en biedt je onafhankelijke informatie over LPG, LPG rijden, LPG installaties en overzichten van de LPG stations in Europa.

        Onafhankelijk
        Deskundig
        Vertrouwd

Onze lezers beoordelen LPGgids.com gemiddeld met een 8.8 uit 10. Dit is het gemiddelde cijfer uit 2487 beoordelingen.


LPG Stations Europa

Van onderstaande landen vind je uitgebreide overzichten, adressen en GPS locaties van de Tankstations waar je terecht kunt om LPG te tanken: