Nieuws

Brandstofaccijns in Nederland het hoogst

foto Nederland hoogste brandstofaccijnsVan alle Europese landen berekent Nederland de hoogste accijns op benzine en LPG, meldt Het Financieele Dagblad. De Nederlandse staat rekent maar liefst 77 eurocent aan accijns op 1 liter benzine. De BTW nog niet eens meegerekend.

Daarmee is de Brandstofaccijns in Nederland het hoogst. We betalen ook nog eens btw over de accijns. Dat is 4% meer dan dan Italië en 7% meer dan het Verenigd Koninkrijk, de nummers twee en drie op de ranglijst van landen die het meeste accijns berekenen voor brandstof.
De ranglijst is opgesteld door NOVE, de Nederlandse Organisatie Voor de Energiebranche. Bij NOVE zijn 1.000 zelfstandige tankstations zijn aangesloten. Volgens de directeur van NOVE tanken steeds meer mensen en bedrijven net over de grens in Duitsland en België. ‘Daardoor helpt Nederland alleen maar de staatskas van de buurlanden', zegt hij. Dat weglekeffect van accijnzen voor de Nederlandse Staat zal met dit accijnzenbeleid van de Nederlandse Overheid volgens NOVE oplopen tot meer dan 600 miljoen euro.
 
+++
 
1 februari 2014
© LPGgids.com – LPG | Nieuws – Brandstofaccijns in Nederland het hoogst

LPGgids.com bestaat sinds 2008 en biedt je onafhankelijke informatie over LPG, LPG rijden, LPG installaties en overzichten van de LPG stations in Europa.

        Onafhankelijk
        Deskundig
        Vertrouwd

Onze lezers beoordelen LPGgids.com gemiddeld met een 8.8 uit 10. Dit is het gemiddelde cijfer uit 2487 beoordelingen.


LPG Stations Europa

Van onderstaande landen vind je uitgebreide overzichten, adressen en GPS locaties van de Tankstations waar je terecht kunt om LPG te tanken: