Nieuws

Accijns op LPG omhoog

accijns op lpg omhoogSlecht nieuws voor LPG rijders. In het nieuwe regeerakkoord van VVD en PvdA staat dat de accijns op LPG (net als diesel) per 1 januari 2014 zal worden verhoogd. Voor benzine geldt geen accijnsverhoging.
Daarmee wordt het duale overheidsbeleid rond milieuvriendelijkere brandstoffen nog groter. Aan de ene kant probeert men milieuvriendelijke brandstoffen te bevorderen (en LPG is toch nog steeds een van de schoonste brandstoffen). Aan de andere verhoogt men de accijnzen op LPG. Diesel wordt per 1 januari 2014 3 cent per liter duurder. De accijns op LPG wordt met ingang van 1 januari 2014 zelfs met 7 cent per liter verhoogd. Daarmee wordt de accijns op deze relatief schone brandstof bijna verdubbeld tot 18 cent per liter. Deze maatregel moet de overheid jaarlijks 50 miljoen euro extra opleveren.

Voor de nauwelijks gebruikte elektrische auto’s zet de nieuwe regering in op ‘stimulering van elektrische mobiliteit' en gaat men afspraken met netbeheerders, energiebedrijven en lokale overheden maken om het aantal laadpunten voor elektrische auto's uit te breiden.

30 oktober 2012

 

 © LPGgids.com – LPG | Accijns op LPG omhoog

LPGgids.com bestaat sinds 2008 en biedt je onafhankelijke informatie over LPG, LPG rijden, LPG installaties en overzichten van de LPG stations in Europa.

        Onafhankelijk
        Deskundig
        Vertrouwd

Onze lezers beoordelen LPGgids.com gemiddeld met een 8.8 uit 10. Dit is het gemiddelde cijfer uit 2487 beoordelingen.


LPG Stations Europa

Van onderstaande landen vind je uitgebreide overzichten, adressen en GPS locaties van de Tankstations waar je terecht kunt om LPG te tanken: